Home » Internationaal betalingsverkeer » Betalingsverkeer strategie

BETALINGSVERKEER STRATEGIE & SUPPLY CHAIN FINANCE

Ongeacht met welk type klanten u werkt, kunnen ze steeds vaker kiezen uit verschillende manieren om te betalen. Online door middel van credit card, debit card, betaalautomaat, cheque of gewoon per bank. Heel klantvriendelijk natuurlijk maar wel een uitdaging voor de financiële administratie van uw onderneming om het betalingsverkeer in goede banen te leiden. Zolang het om niet veel transacties gaat is met enig omrekenen de aansluiting met uw administratie wel te maken. Maar als het volume toeneemt, gaat dit simpelweg niet meer en is er meer mankracht nodig om het debiteurenbeheer bij te houden. Ergo, de kosten van uw debiteurenbeheer lopen op en het kost meer tijd en moeite om goed inzicht te behouden.

Het dus van belang dat u een juiste match heeft in de betaalproducten die u gebruikt en op welke wijze u dit aan uw klanten aanbiedt. Een goed facturatieproces in combinatie met betaalmethoden die aansluiten bij de wensen van uw klanten, dragen bij aan een effectief cash management en efficiënt debiteurenbeheer.

2FX Treasury kan u helpen met het efficiënt opzetten van uw administratie. Samen met u bekijken we welke betaalproducten passen bij uw onderneming en klant. Als die keuze is gemaakt, kunnen wij u helpen met het selecteren van de juiste aanbieders. Er zijn meerdere “merchants” die het verwerken van transacties aanbieden, maar ook banken bieden deze dienst steeds vaker aan. De verdienmodellen van deze partijen zijn niet altijd transparant wat betekent dat de daadwerkelijke kosten niet altijd inzichtelijk zijn. Wij kunnen uw helpen de kosten inzichtelijk te maken. Inzicht in de kosten is een belangrijke vereiste om aanbieders met elkaar te kunnen vergelijken.