Home » Internationaal betalingsverkeer » Betalingsverkeer Iran

DE MOGELIJKHEDEN VAN BETALINGSVERKEER MET IRAN

Iran is met ruim 80 miljoen inwoners een aantrekkelijke markt. Nu de sancties op Iran gedeeltelijk zijn opgeschort, zijn er veel bedrijven die zich oriënteren op de kansen die Iran biedt.

Banken zijn echter nog zeer terughoudend met het faciliteren van transacties naar Iran. Veel banken willen geen transacties met Iran faciliteren terwijl anderen zich beperken tot het ontvangen van betalingen.

Ondanks de terughoudendheid is het wel degelijk mogelijk betalingen te doen. Internationaal betalingsverkeer is een van de kennisgebieden van 2FX Treasury. Wij beschikken over een uitgebreid internationaal bancair netwerk en weten welke banken bereid zijn handel met Iran te faciliteren.

Door transacties en betaalroutes op de juiste manier te structureren is het mogelijk om documentair krediet (letter of credit), garanties of andere vormen van handelsfinanciering te gebruiken. De overheid wil de handel met Iran stimuleren en biedt specifieke financieringsvormen aan. Voor Iraanse ondernemers kan dit interessant zijn en u helpen bij de verkoop. 2FX Treasury heeft ervaring in vormen van financiering en kan u en uw klant helpen bij de aanvraag ervan.

Meer weten?
Wil u meer weten over de mogelijkheden van betalingsverkeer met Iran en wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.