Home » Over ons

WIE ZIJN WIJ?

2FX Treasury is de onderneming van Kees Lakerveld en René Schilder.

WAAROM 2FX TREASURY?

Het financiële landschap is sterk aan het veranderen. Als gevolg van strengere regelgeving en een veranderende markt beraden banken zich op de diensten die ze willen aanbieden, in welke landen en de wijze waar op ze dit doen. Er wordt voor miljarden aan euro’s in Fintech geïnvesteerd. Via de cloud wordt betaalbare financiële software (Fintech) aangeboden die voorheen alleen de grote multinationals konden betalen. Competitieve nieuwe aanbieders voor het verkrijgen van kapitaal of het verwerken van betalingsverkeer doen hun intrede op de markt. En dit alles tegen een achtergrond van een steeds veeleisender wordende klant, toenemende globalisering, politieke onzekerheid en steeds complexer wordende sanctie regelgeving. Komende vanuit de financiële dienstverlening herkennen wij deze trend.

Met ons bedrijf, 2FX Treasury, is het onze ambitie om ondernemingen, banken en financiële instellingen te ondersteunen met maatwerk oplossingen en advies in deze sterk veranderende wereld. Het is onze overtuiging dat wij bedrijven kunnen helpen met het efficiënt, slimmer, goedkoper en minder risicovol managen van hun onderneming, omdat wij:

  • ervaring hebben met het opzetten van betalingsverkeer routes en handelsfinancieringen voor opkomende markten.
  • de sancties, restricties en (compliance) regelgeving kennen rondom internationaal betalingsverkeer en valuta’s.
  • kennis hebben van banken, hun financiële producten en hoe deze moeten worden ingezet om zo transacties mogelijk te maken.
  • klanten kunnen helpen met het optimaliseren van hun treasury.
  • klanten kunnen adviseren en ondersteunen bij TMS selectie en implementatie.
  • naast een strategisch partnership met een TMS leverancier ook een netwerk hebben van betrouwbare Fintech leveranciers die oplossingen aanbieden op diverse gebieden.
  • begrijpen hoe de valutamarkt en producten werken en kunnen helpen bij risico management (valuta hedging).
  • al jarenlang internationaal werken en begrijpen dat verschillende landen en culturen elke keer een andere aanpak vragen om succesvol te kunnen zijn.
  • beschikken over een internationaal netwerk van banken, financiële instellingen en professionals die we kunnen betrekken indien dat nodig is.

INTEGRITEIT

Integriteit staat bij ons hoog in het vaandel. Wij weten dat vertrouwen de basis is van alle relaties. Het is daarom voor ons belangrijk om een betrouwbare en integere partner voor onze klanten te zijn. Wij streven er naar onze klanten eerlijk te behandelen door het aanbieden van transparante en begrijpelijke oplossingen die in het belang van onze klanten en hun onderneming zijn.

TRANSPARANTIE

Het transparante schaakspel gebruiken wij als illustratie op onze website: symbool voor strategie, tactiek, rekenen, analyseren, maar ook voor het creëren van ruimte, creativiteit en goed doordacht beleid.

2FX Treasury is zich bewust van het soms ontbreken van transparantie in de financiële wereld en bijbehorende financiële producten die veelal het gevolg zijn van productcombinaties en juridische randvoorwaarden. Wij kunnen u helpen de financiële wereld inzichtelijk te maken door begrijpelijke, transparante oplossingen aan u voor te leggen. Ons uitgangspunt is dat u als ondernemer moet begrijpen welke oplossingen mogelijk zijn en welke risico’s daaraan verbonden zijn. Uiteindelijk draagt u als ondernemer de verantwoordelijkheid en is daarom een afgewogen oordeel en keuze van groot belang.