PRODUCTONTWIKKELING FX BETALINGSVERKEER VOOR BANKEN

De foreign exchange (FX) verdienmodellen van banken staan in een toenemende mate onder druk. Klanten zijn veeleisender, marges worden krapper en daar waar voorheen de klant gewoon zijn cross border betaling instuurde of belde met zijn treasury adviseur voor het afdekken van valutarisico, zijn er nu meerdere niet bancaire aanbieders op de markt.

In de praktijk blijkt voor banken dat het combineren van betalingsverkeer producten gekoppeld aan Markets risico instrumenten altijd is. Markets is verantwoordelijk voor het risicomanagement en Transaction Banking verantwoordelijk voor de klant en product. Omdat men niet altijd dezelfde taal spreekt en elkaars producten niet goed begrijpt, ontstaat er soms onbegrip.

2FX Treasury is expert op het gebied van FX en internationale betalingen. Met onze achtergrond in Markets gecombineerd met kennis van producten die door Transaction Banking worden aangeboden, zijn wij in staat een brug te slaan tussen deze twee werelden. Verder kennen wij de markt, de alternatieve aanbieders en wat zij te bieden hebben.

ERVARING PRODUCTONTWIKKELING BETALINGSVERKEER

Op het gebied van betalingsverkeer producten hebben wij ruime ervaring met productontwikkeling. Zo hebben we:
• voor het internationale landennetwerk van een bank een betalingsverkeer FX prijsmodel ontwikkeld en geïmplementeerd.
• zowel geautomatiseerde als handmatige FX pricing functionaliteiten voor betalingsverkeer systemen ontwikkeld en geïmplementeerd.
• het prijzen van internationaal betalingsverkeer voor twaalf landen geharmoniseerd en handmatige betalingen gecentraliseerd in één locatie.
• geautomatiseerd prijzen van internationaal betalingsverkeer verhoogd tot meer dan 90 procent van het totale volume.
• inkomend en uitgaand niet euro betalingsverkeer voor SEPA mede ontwikkeld en geïmplementeerd.
• een Chinese Renminbi propositie opgezet voor diezelfde internationale bank die inkomend en uitgaand betalingsverkeer in Renminbi (CNH) mogelijk heeft gemaakt.

Door het werken aan deze internationale betalingsverkeer projecten en de kennis die we hiermee hebben opgedaan, bieden wij meer dan de gebruikelijke standaard oplossing. Als gevolg van onze specialisatie denken wij anders dan de meeste organisaties, inclusief u als bank. Wij kunnen toegevoegde waarde leveren met expertise die niet makkelijk te vinden is in de markt.

2019 © 2FX Treasury BV I Algemene voorwaarden en privacyverklaring I DisclamerSitemap
Begeleiding & realisatie website: Caroline Knobbe I Fotografie: Het Klikt Fotografie, Shutterstock